Ongeremde Band

Het motto van de band is: 'samen maken we er een onwijs gezellig feest van'. Door de ongedwongen presentatie en de innemende opstelling van de muzikanten creëren ze een zeer relaxte sfeer, waarbij menigeen zich zeer goed op zijn/haar gemak voelt. Immers...
alle bandleden hebben een zeer ruime muziekervaring.

De sfeer van een avond is bepalend voor de nummers die band speelt. Natuurlijk staan de muzikanten open voor verzoekjes en... voor de befaamde gastoptredens vanuit het publiek. Bijna alle muzikanten zingen, zowel solo als achtergrondzang. De oorstrelende 3-stemmige zang is dan ook een genot voor het gehoor. Daarnaast bespelen de meeste muzikanten meerdere (soms gelijktijdig) instrumenten. Denk daarbij aan de elektrische- akoestische gitaren, contrabas & basgitaar, drumstel, mandoline, accordeon, mondharmonica's, e.a.

Ongeremd is een elektrische band. De band maakt gebruik van een zeer professionele geluidsset, deze kan zowel kneiterhard als fluisterzacht... Oftewel: er zit een knop op waarmee jij het volume bepaalt.

Akoestisch kan ook... de band speelt dan onder de naam de ‘Ongeremde gasten’.
De bassist neemt dan zijn contrabas mee. De gitaristen spelen op hun akoestische gitaar (en andere instrumenten) waarbij één van hen tevens de bas-drum, percussie, wasbord of cajon bespeelt. Deze setting is heel sfeervol bij tuinfeesten, barbecues of op het terras.

Ook behoort een akoestische set tot de mogelijkheden, meestal de eerste set, voordat zij over de geluidsinstallatie gaan spelen. Dit komt de laatste tijd bijna altijd voor bij bruiloften en/of besloten feesten. Door de mobiliteit staat de band het ene moment bij binnenkomst de gasten te verwelkomen en even later bij de feestgangers aan de tafeltjes te spelen.

Na zo'n akoestisch setje is dan de basis gelegd voor een knalfeest. Vaak gaan de voetjes meteen van de vloer, als zij over schakelen om over de geluidsinstallatie te spelen.

>> Naar het repertoire