Bio Ongeremd Duo, Trio en Band, oftewel 'de Ongeremde Gasten'

Met hun tomeloze inzet en vrolijkheid trekken ze de meest depressieve cafébezoeker uit zijn 'dip'. Ze zetten met hun uitzonderlijk breed en gevarieerd repertoire de meest uiteenlopende bruiloften op z'n kop en laten muzikaal omlijste bedrijfspresentaties 'gladjes en gelikt' verlopen. Ook kom je Ongeremd regelmatig tegen in instellingen waar mensen wonen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Ongeremd heeft als 'handelsmerk' enthousiasme. Met hun ontwapenende presentatie spelen zij zonder 'kapsones en kouwe drukte' de grootste hits uit de afgelopen 60 jaar popmuziek.
Neem een kijkje op het repertoire en verbaas je over hun veelzijdigheid.
Staat er een nummer niet bij, vraag het ze en de kans is zeer groot dat ze ook die spelen.

Roept u maar...
U roept en wij spelen. Een soort 'live jukebox', waarbij het aanwezige publiek bepaalt wat er gespeeld gaat worden. Deze Ongeremde Gasten spelen ruim honderd nummers van onnoemelijk veel bands en artiesten uit het blote hoofd. Geen tekst of muziekboeken erbij, waardoor de interactie met het publiek optimaal blijft. En zoals men van Ongeremd gewend is: de presentatie blijft luchtig en vooral ongedwongen. Natuurlijk zijn ze ook altijd te porren voor de bekende gastoptredens van passanten of het aanwezige volk. Ze zijn optimaal geschikt voor besloten feesten (o.a. huiskamers, tuinfeesten en barbecues), op terrassen, restaurants, campings en in kroegen. Desgewenst kan er veel Nederlandstalige popmuziek worden gezongen.

Ongeremd maakt als duo en trio, naast 2 (heel soms 3) paar stembanden, gebruik van verschillende instrumenten. De akoestische gitaren, contrabas en mondharmonica's staan hierbij centraal. Om de zaak nog wat 'op te leuken', vergrijpen ze zich zo af en toe aan: accordeon, ukele, fluit, of mandoline. Tevens bespelen ze een aantal zelfontworpen instrumenten zoals: 'de zingende' fluitketel.
Tijdens het gitaarspelen en zingen bedienen ze de basdrum (ouwe jerrycan).

Het verschil tussen duo en trio zit 'm alleen in de aanvulling op de contrabas en de ukele.
Toch maakt de contrabas, samen met de basdrum, het totaal wel beslist completer.

Voor de Ongeremde band komt er naast het bestaande trio een vierde man bij. Dit is een zingende 'multi instrumentalist', die vooral banjo, mandoline en gitaar speelt. Qua repertoire spelen ze meer dan 150 nummers. Naast de lijst van het duo/trio komen daar nog nummers bij van: 10 CC, AC/DC, Bee Gees, Chuck Berry, Brainbox, Herman Brood, Bruno Mars, Del Shannon, ELO, Hollies, Hooters, Jack Johnson, Lynyrd Skynyrd, Sandy Coast, Steve Harley & Cockney Rebel, e.a.

Wie zijn nou die kerels?
Dat zijn 4 geroutineerde muzikanten die al jaren spelen/speelden in diverse Noord Hollandse bands. Naast podia in Noord en Zuid Holland & Friesland, trokken ze niet alleen verder het land in, maar waren ook in het buitenland actief.

Lees eens verder bij de 'Ongeremde Gasten' (menubalk). Daar kom je meer te weten over hun ervaringen met akoestische optredens en het gebruik van een geluidsinstallatie (elektrisch).

>> Naar het repertoire