Geschiedenis

Als eind 1997 de bel wordt geluid voor de "laatste ronde" van de pretpopband Bert... en de Rest, hebben twee bandleden van voornoemde band hun eerste 'try out' optredens al achter de rug als gitaarduo Ongeremd. Immers, een leven zonder muziek en optredens zou voor Ger en Marc ondenkbaar zijn.

Er moest een vervolg komen op Bert... en de Rest. Dat was voor Ger meer dan duidelijk. Hij had al eens in z'n leven een periode meegemaakt dat er niet met anderen werd gemusiceerd. Dat verpestte alleen maar z'n humeur en hij werd daardoor een onuitstaanbaar figuur voor z'n familieleden. In Marc vond Ger dan ook een bondgenoot en de basis voor Ongeremd was gelegd.

De naam was snel gevonden. Ger was bij Bert... en de rest het meest 'springerige typetje' en tijdens de optredens nauwelijks te vinden op het podium. Meestal verbleef hij, met z'n gitaar en draadloze headset (microfoon) tussen het publiek, stond op tafels, danste op bars of was te vinden op de schoot van een plaatselijke schone. Eigenlijk was hij het meest Ongeremde bandlid van Bert... en de Rest. Neem daarbij zijn naam; Ger Rem en het zal je duidelijk zijn dat een andere naam ondenkbaar was en nog steeds is natuurlijk.

Met Ongeremd ging het zo goed, dat men aan het aantal aanvragen voor optredens nauwelijks kon voldoen. Ongeremd kreeg een luxe probleem. Marc die in het dagelijkse leven op zijn knieën door het struikgewas toert op zoek naar onkruid (hij is hovenier) raakte naast zijn activiteiten als huisvader van 3 jonge kinderen 'op tilt'. De nachtelijke feesten en optredens in de kroegen eisten hun tol en Marc moest het wat kalmer aan doen. Ger die lekker begon warm te draaien was ten einde raad. In 2005 vond hij in Jeroen een nieuw gitaarmaatje, voor wie eveneens geen zee te hoog was. Vanaf dat moment waren er dus twee gitaarduo's. In diezelfde tijd ontmoette Ger nog een aantal andere muzikanten en formeerden ze de band Ongeremd.

In de jaren die volgden, vanaf 2005 tot heden, veranderde de band een aantal keren van samenstellingen. Ook startte er in 2011 het zogenaamde 'flex- trio' en in 2012 de 'Ongeremde gasten'.

Huidige muzikantenoverzicht:

Ger Rem
zang-gitaar-e.a.
nov.'97 - heden
duo, band, trio & gasten
Rob de Jonge
zang-bas-gitaar
jun.'09 - heden
band & later gasten, trio en duo
David Minderhoud
bas en ukele
sep.'11 - heden
trio, band & gasten
Eugene Lagerwey
zang-gitaar-bas
dec.'13 - heden (met onderbreking)
trio

Toon voormalige muzikanten